Több mint 17000 könyv, 25% kedvezménnyel!

 

Főoldal arrow Webáruház arrow Könyv arrow Irodalom arrow Magyar Szépirodalom arrow A ZSOLNAY-KÓD /FELTÁRUL A LEGENDÁS ZSOLNAY CSALÁD TITKA...

Információ: A böngészője nem támogatja a cookie-k fogadását. Ha szeretne termékeket tenni a kosarába, és meg is vásárolni őket, akkor engedélyezze a cookie-k fogadását.


A ZSOLNAY-KÓD /FELTÁRUL A LEGENDÁS ZSOLNAY CSALÁD TITKA...


Megosztás
Kiadó ALEXANDRA
Szerző TOLVALY FERENC
EAN 9789633579343
Kiadás éve 2016
Kötésmód karton /keménytábla
Lapszám 480
Súly(g) 690
Méret (mm) 160-235-35
ISBN szám 9633579341
Bolti ár:3.998Ft-25%
Internetes ár: 2.999Ft

 


Egy legendás gyáralapító... Egy eltökélt fazekas világraszóló felfedezései... Júlia, Miklós és Teréz - a Zsolnay-testvérek mindent elsöprő tehetsége... Vay, egy műgyűjtő, akit csillapíthatatlan szenvedély fűz a Zsolnayakhoz. A pécsi Zsolnay család titka csaknem százötven éve foglalkoztatja a közvéleményt, nem véletlenül. A Zsolnay azon kevés, 19. századi vidéki polgári családok egyike, amelyek ma is közismertek Magyarországon. Kivételes személyiségek sora alkotta a családot, így tudtak dacolni azzal a számtalan kihívással, amelyet a 19. és 20. századi történelem tartogatott számukra. Tolvaly Ferenc történelmi dokumentumokon alapuló, lenyűgöző regénye a titok nyomába ered: mivel magyarázható a Zsolnayak sikere, hogyan tudtak világszínvonalú értéket létrehozni úgy, hogy a szükséges feltételek közel sem voltak adottak? A titok megfejtése a családtagok személyiségében rejlik, e személyiségeket pedig a könyvben a gyáralapító lánya, Mattyasovszky-Zsolnay Teréz személyes hangú, részben fiktív naplóin keresztül ismerhetjük meg. A regény így egyszerre család- és gyártörténet, továbbá belső utazás, Teréz belső lélekútjának magával ragadó története. "Nem lesz könnyű feladat hűen ábrázolni a kezdeteket és önarcképet festenem magamról. Túl nagy a kontraszt a között, ami voltam, és amivé lettem: két lélek, mely alig mutat rokonságot egymással. Nem tudom felidézni magamban fiatal éveim ártatlan, romantikával átszőtt naivitását. Megpróbálok leánykori naplómra támaszkodni. Hitelt kell, hogy adjon mindannak, amit magamról el fogok mesélni, még akkor is, ha a ma leírt szavaim nem ugyanazt a Terézt mutatják be, akit maga ismer. A gyárral kapcsolatban egyszerűbb lesz a dolgom, hiszen a hivatalos papírok, a könyvelés és az üzleti levelek sokat elárulnak... Nem is tudom, mi mindent mondjak el. Azon kell törnöm a fejem, hogyan halásszam ki emlékezetem tengermélyéből mindazt, ami ott nyugszik a fenéken, még ha nem is gyöngyszemek - vagy ki tudja, talán mégis: tán beteg, korcs gyümölcsei egy egészséges kagylónak? Netán beteg lennék? Vajon tudom-e egyáltalán, milyen vagyok, ki vagyok? Talán, ha majd leírom az összes emlékemet, talán ha majd elolvassa hőn szeretett barátom, majd fogja tudni, és elmondja nekem is, ki vagyok. De ehhez le kell írnom családom történetét. Abban körvonalazódik lényem alapja, a családom által és miatt lettem azzá, aki vagyok... Egy huzamban, egy lélegzettel akarom leírni az életemet. Mindjárt az elején kezdem."

Vásárlói vélemények:

Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.


A szerző(k) egyéb műveiből:
BOSZPORUSZ FELETT A HÍD /AZ ÚT KÉPEKBEN


Bolti ár:5.949Ft-15%
Internetes ár: 5.057Ft
TIBETBEN A LÉLEK /HANGOSKÖNYV


Bolti ár:2.949Ft-15%
Internetes ár: 2.507Ft
LÉLEKHEZ A KULCS


Bolti ár:3.500Ft-15%
Internetes ár: 2.975Ft
40 NAP LÉLEKÚTON


Bolti ár:2.999Ft-25%
Internetes ár: 2.249Ft
EL CAMINO-AZ ÚT /HANGOSKÖNYV CD


Bolti ár:3.072Ft-15%
Internetes ár: 2.611Ft
BOSZPORUSZ FELETT A HÍD


Bolti ár:2.949Ft-15%
Internetes ár: 2.507Ft
BENÁRESZ A KAPU


Bolti ár:3.500Ft-15%
Internetes ár: 2.975Ft
VÉRVÖRÖS SIRÁLY


Bolti ár:2.450Ft-25%
Internetes ár: 1.837Ft