Több mint 17000 könyv, 25% kedvezménnyel!

 

Főoldal arrow Webáruház arrow Könyv arrow Társadalomtudomány arrow Filozófia arrow AZ ÚT /MIT TANULHATUNK A KÍNAI FILOZÓFUSOKTÓL A JÓ ÉLETRŐL?

Információ: A böngészője nem támogatja a cookie-k fogadását. Ha szeretne termékeket tenni a kosarába, és meg is vásárolni őket, akkor engedélyezze a cookie-k fogadását.


AZ ÚT /MIT TANULHATUNK A KÍNAI FILOZÓFUSOKTÓL A JÓ ÉLETRŐL?


Megosztás
Kiadó GABO KÖNYVKIADÓ
Szerző MICHAEL PUETT
EAN 9789634065753
Kiadás éve 2017
Kötésmód karton / keménytábla
Lapszám 252
Súly(g) 380
Méret (mm) 140-205-24
ISBN szám 9634065759
Bolti ár:3.489Ft-18%
Internetes ár: 2.861Ft

 


A Harvard Egyetem professzora, Michael Puett kínai filozófiáról tartott kurzusa rendkívüli népszerűségnek örvend – de mi a titka? Puett megmutatja, hogyan segíthetnek az ősi kínai filozófusok olvasása abban, hogy jó életet éljünk, és szembeszáll a modern nyugati gondolkodással, nem kevesebbet állítva, mint hogy ezek a gondolatok megváltoztatják az életünket. Kétezer évvel ezelőtt Konfuciusz, Menciusz, Lao-ce és más kínai gondolkodók körbejárták a kérdést: miként tehetik az emberek jobbá az életüket és a társadalmukat. A jó kapcsolatok kulcsa nem az őszinteség, hanem a bennük folytatott szertartások. A befolyás nem a hatalom gyakorlásából, hanem a visszatartásából ered. A tökéletességet nem természetes képességeink, hanem választott tetteink hozzák el. A jó élet nem a tervezéssel érhető el, hanem ha megtanulunk helyesen reagálni a kis pillanatokra. Michael Puett és Christine Gross-Loh könyve azt állítja: nincs út, amit követnünk kell – csak az utazás, amelyet minden pillanatban újrateremtünk.

Vásárlói vélemények:

Még senki nem írt véleményt erről a termékről.
Kérjük, jelentkezzen be és írja meg a véleményét.